Invallers beslissend voor ’t Fean ’58 in en tegen Stiens

In de uitwedstrijd tegen SC Stiens heeft ’t Fean ’58 zaterdag een knappe 0-3 overwinning behaald. Alle doelpunten vielen na rust. De invallers namen de gehele productie voor hun rekening. De bank bleek dus belangrijk.

Dat is wel eens anders geweest bij de Feansters. De promovendus uit Surhuisterveen beschikt dit seizoen over een brede selectie. Het geeft trainer/coach Mark Bosma de mogelijkheid om zijn opstelling op de verwachte spelwijze van de tegenstander in te stellen.

Verwachte spelwijze, dat ging echter tegen Stiens niet op. Bosma c.s. gingen er vanuit dat de thuisclub 4-4-2 zou spelen. ,,Maar zij verrasten ons, het werd 4-3-3”, moest hij constateren. Gevolgen had het niet. ,,Wij hadden de eerste helft de wedstrijd goed onder controle.” Tot scoren kwamen de Feansters echter niet. Van beide kanten was het spel rommelig en onnauwkeurig en echte kansen werden er niet gecreëerd.

Na de rust kwam Erwin Vos in het veld voor de jonge Steef Loopstra, die een moeilijke middag had tegen de fysiek sterke tegenstanders. ,,De ruimte lag aan de zijkanten, vandaar dat we Erwin inzetten”, verklaarde Bosma, die daarmee inspeelde op de spelwijze van Stiens.

Een gouden wissel, zo bleek. Koud in het veld zette Vos al na drie minuten de 0-1 op het scorebord na goed doorzetten van de steeds sterk aandringende en goed spelende Raoul Dijkstra.

De snelle score na de thee brak het verzet van de thuisclub. De Feansters bleven geconcentreerd en gedisciplineerd spelen. De kansen stapelden zich op, al werden ze niet benut.

Na een kwartier werd Frank ten Hoeve ingebracht voor Raoul Dijkstra. Bosma: ,,Raoul was vanmiddag niet echt gelukkig in de afwerking.” De wissel pakte goed uit. In de 67ste minuut schoot Ten Hoeve vanaf rechts de bal knap in de verste hoek (0-2). Tien minuten later stuurde Harrie Groen hem diep. Doelman Willem Rauwerda kwam nog wel zijn doel uit, maar Ten Hoeve krulde de bal fraai langs de doelman (0-3).

,,Een verdiende overwinning”, vond Mark Bosma. ,,In de tweede helft hebben we goed gespeeld, hebben legio kansen gecreëerd en zijn we geen moment in gevaar gekomen. We hebben ons een hecht collectief getoond, een compliment voor de jongens.” Door deze zege speelde ’t Fean ’58 zich weer keurig in het linker rijtje.