Regionale amazones pakken diverse prijzen

Harkema/Eastermar - Amazones van De Heideruters uit Harkema en LR/PC de Marruters uit Eastermar veroverden afgelopen week diverse prijzen op verschillende concoursen.

Namens De Heideruters was Amarens van der Wal op een wedstrijd in Emmen, waar ze met Dreamboy naar een tweede prijs in de klasse L1 reed. Jade Bolhuis was op een dressuurwedstrijd op Indoor Zwaagwesteinde. Met haar pony Dorien reed ze naar een eerste prijs. Deze combinatie startte zondag ook in Beilen, waar ze twee eerste prijzen in de wacht sleepte. 

Hun clubgenote Dineke Veenstra deed mee aan een springwedstrijd in Tolbert. Met haar pony Anjershof Peggy reed ze naar de eerste prijs in de klasse L springen. 

Henrica Bakker was eveneens op Indoor Zwaagwesteinde. Met haar paard Kiara reed ze naar een eerste en een achtste prijs in de klasse B. 

Jody Bakker reed een dressuurwedstrijd in Oudega. In de klasse Z1 reed ze met haar paard Gouveneur naar een eerste en een tweede prijs.

Namens LR/PC de Marruters was Jan de Boer aanwezig op Indoor Zwaagwesteinde. Hij behaalde met zijn pony Pepper de eerste prijs in de klasse L, categorie D/E. De Boer mocht vervolgens meedoen aan de grote ponyfinale op zaterdagavond. Hij reed deze finale erg snel en ging met de eerste prijs, een nieuwe hindernis, naar huis. 

Anneke de Boer won een vijfde en zesde prijs in de klasse L springen met haar paard Eclair. Gerda van der Lei werd tweede in de klasse L springen categorie D/E.