Succes Tida Kira op geslaagd Survento Fanfare Festival

Surhuisterveen - De organisatie van de eerste editie van Survento Fanfare Festival in Surhuisterveen kan met trots terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

Hoewel het programma een uitloop kende, maakte het aanbod aan muziekstijlen dit meer dan goed. De tien orkesten haalden in De Flambou in Surhuisterveen alles uit de kast om de bezoekers op een grote diversiteit aan miniconcerten te trakteren. Het publiek kwam in grote getale naar het Survento Festival.

Het galaconcert door het Trompetter Korps der Koninklijke Marechaussee vormde nog een extra kers op de muzikale taart van zaterdag. Rond de klok van 23.15 uur werd de volgende uitslag bekendgemaakt (rankings van onderdelen muziek, programma en entertainment gevolgd door totale puntenaantal):

Winnaars C-groep: Zuilens Fanfare Corps Utrecht (1 + 1 + 2 = 198 punten). Solistenprijs: Zuilens Fanfare Corps. Winnaars B-groep: CMV Tida Kira Munnekezijl/Lauwerzijl (1 + 2 + 2 = 196 punten). Solistenprijs: Frysk Jeugd Fanfare Orkest. Winnaars A-groep: Eendracht Eerbeek (1 + 1 + 1  = 200 punten). Solistenprijs: Eendracht Eerbeek.

Op grond van deze uitslag werd Eendracht Eerbeek tevens overall Survento Entertainment Kampioen. De formatie uit Gelderland mag op 9 november volgend jaar de wisselbeker gaan verdedigen. De volledige uitslag van het eerste Survento Fanfare Festival is te vinden op de website van het festival: www.survento.nl

Terugluisteren en kijken is binnenkort ook mogelijk. Highnote.tv heeft van het evenement opnamen gemaakt. Mededelingen omtrent het beschikbaar komen van de beelden, verschijnen op de website www.survento.nl waar tevens de foto’s van de optredende orkesten zijn te vinden.