Surhuisterveen niet goed genoeg tegen De Wâlden

Surhuisterveen - De wedstrijd Surhuisterveen - De Wâlden kende zondag na negentig minuten geen winnaar. Met de 1-1 einduitslag kon de ploeg uit Damwâld het meest tevreden zijn.

In de eerst helft was er van krachtsverschil eigenlijk geen sprake. De ruststand was dan ook niet verwonderlijk 0-0.

Na de pauze kwam Surhuisterveen een beetje beter in haar spel en was de bovenliggende partij. De aanvallen golfden op en neer. Na 58 minuten was het uiteindelijk Bart Bosgra die de 1-0 voor Surhuisterveen op het scorebord wist te zetten.

Wie gedacht had dat de thuisploeg door zou zetten om een tweede doelpunt te maken, kwam bedrogen uit. De Wâlden was na het Feanster doelpunt enigszins aangeslagen. De Feansters besloten echter het spel niet langer zelf te maken, maar lieten het initiatief aan de tegenstander.

In de 88ste minuut wist De Wâlden via opportunistisch spel de 1-1 te scoren. Bij de tegenstreffer, die uit een corner tot stand kwam, verdedigde Surhuisterveen daarbij zeer matig.

Na afloop bleken de druiven voor de Feansters extra zuur. Koploper Boornbergum verloor van Warga en het op de derde plaats staande ONB was deze middag de lachende derde met het oog op de ranglijst van de vierde klasse B. Surhuisterveen had bij winst een mooie slag kunnen slaan richting het eerste periode kampioenschap.

Volgende week wacht Surhuisterveen de uitwedstrijd tegen mede-titelkandidaat Boornbergum. Dat wordt opnieuw een zware partij voor de oranjehemden.