ChristenUnie op werkbezoek bij ‘prachtig openluchtmuseum’

Harkema - Een delegatie van de ChristenUnie Achtkarspelen, waaronder leden van de gemeenteraadsfractie, heeft woensdag 7 november een bezoek gebracht aan Themapark De Spitkeet in Harkema.

De CU Achtkarspelen ontmoette op het Harkemaster themapark een actief en betrokken bestuur dat trots is op de ruim negentig vrijwilligers. ,,Het is een prachtig openluchtmuseum dat een waardevol stukje lokale geschiedenis springlevend houdt. Een geschiedenis waar we ook vandaag nog veel van kunnen leren. Van hoe het niet moet, maar ook hoe het wel moet”, aldus de ChristenUnie.

De omstandigheden zijn vandaag-de-dag gelukkig een stuk beter als toen en heeft ook de politiek meer oog, oor en zorg voor iedereen in de samenleving, zo stelt de partij. ,,Dit is een belangrijk punt voor de ChristenUnie. Maar de instelling van hard werken en no-nonsens-mentaliteit van toen is ook vandaag nog steeds kenmerkend voor onze omgeving. Dat is iets om trots op te zijn en vooral om vast te houden.”

Deze mentaliteit van hard werken brengt het bestuur en de vrijwilligers van De Spitkeet ook over op nieuwkomers en werkzoekenden in onze samenleving, aldus de CU Achtkarspelen. ,,De bouw van het Lytshûs wordt gerealiseerd met een werkleertraject via de gemeente. Werkzoekenden, die bij de gemeente ingeschreven staan, kunnen door de realisering van dit project werkervaring opdoen om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.”

Uniek aan dit project is de samenwerking tussen diverse partijen. Bij het de realisatie van het Lytshûs hebben de gemeente Achtkarspelen, bouwbedrijf Kootstra-Van der Veen uit Harkema, opleidingscentrum Friese Poort en openluchtmuseum De Spitkeet de handen ineen geslagen.