Volop spektakel bij intocht Sinterklaas in Surhuisterveen

Surhuisterveen - Op zaterdag 17 november is het eindelijk weer zover. Sinterklaas komt met zijn hele gevolg aan in de haven van Surhuisterveen. En dat wordt weer een geweldig spektakel, is de verwachting.

Vanaf half twee geeft een aantal jonge Feansters - genaamd de ‘Feanster Daredevils’ - een spectaculaire show in de haven weg. De mannen hebben zelf een schitterende act opgebouwd waar de nodige moed voor nodig is. Wat dit precies inhoudt moet u / je zelf maar komen bekijken, zo stelt de organisatie van de intocht.

Zo rond de klok van tien voor twee hoopt Sinterklaas met zijn hele gevolg in de Feanster haven aan te komen. Tenminste, wanneer er geen onverwachte dingen gebeuren. Zodra Sinterklaas voet aan wal zet, gaan alle kinderen en alle ouders zorgen voor een grootse intocht van goedheiligman in het centrum van Surhuisterveen. Begeleid door het jeugdkorps Crescendo uit Opende en showband VIOS uit Kootstertille gaat de stoet richting De Kolk.

Na aankomst in het centrum gaat Sinterklaas met zijn Pietenbrigade naar de grote discowagen. Deze staat opgesteld tussen Kolkzicht en terStal). Na afloop van deze festiviteiten krijgen alle kinderen een presentje mee naar huis. De speciale pakjestent staat op het Franse Pleintje.

Sinterklaas heeft nog wel een vraag aan alle kinderen. Zijn er al kinderen die een surprise hebben gemaakt om de Pakjes Piet te ondersteunen? De goedheiligman heeft vorige week nog een brief geschreven met de opmerking dat de Pakjes Piet niet helemaal fit is en dat de kinderen uit de regio Surhuisterveen gevraagd worden om hem te helpen.

De surprises kunnen worden afgeleverd in het Sinterklaashuis (deze keer aan de Groningerstraat 2) op deze zaterdagmiddag 17 november en op zaterdagmiddag 24 november. Op zaterdag 1 december gaat de Pakjes Piet bekendmaken wie het mooiste surprisecadeau heeft gemaakt.

Sinterklaas en al zijn zwarte Pieten hebben er heel veel zin in. De goedheiligman hoopt op een groots onthaal en dat het een prachtige middag gaat worden.