Drogeham verliest nipt van koploper

In een spannende wedstrijd had Boornbergum het lang lastig met Drogeham.

Pas in het laatste kwartier nam de koploper afstand, waar gezien het spelbeeld een puntendeling meer terecht was geweest. Een verjongd Drogeham had vanaf de aftrap moeite met de druk van Boornbergum. De gasten kwamen dan ook op voorsprong, toen Willem ter Schuur kon profiteren van miscommunicatie in Hamster achterhoede.

De gasten bleven daarna sterker en creëerden nog enkele grote kansen. Pas na een halfuur kwam Drogeham meer uit zijn schulp en probeerde het met enkele afstandsschoten. De sluitpost van Boornbergum hield zijn team echter overeind. Na rust kwam een feller Drogeham uit de kleedkamers. Boornbergum werd meer en meer teruggedrongen op eigen helft, maar de geelhemden beten zich steevast stuk op de achterhoede. Toch kwam het langszij, toen een hoge bal van Erik Postmus door een verdediger voorbij zijn eigen doelman kopte: 1-1.

Drogeham ging op zoek naar meer, maar het was Boornbergum dat weer op voorsprong kwam. Uit een razendsnelle counter was het wederom Ter Schuur beheerst afrondde. Een slotoffensief van Drogeham leverde vooral onrust op, doelpogingen smoorden voornamelijk in een bos van benen van Boornbergum.