Gezellig kletsen, luisteren en samen bezig bij Vrouwenspecial

Surhuisterveen - De Regenboog in Surhuisterveen was zaterdag het decor van de tweede Vrouwenspecial. Het werd net als vorig jaar een zeer geslaagde bijeenkomst.

,,Hee famkes, moai dat jimme der binne!” Een aantal vrouwen dat met elkaar heeft afgesproken om samen naar de Vrouwenspecial in Surhuisterveen te gaan, ontmoet elkaar in de hal van De Regenboog. Meteen daarna wacht hen een warm welkom door het ontvangstteam dat hen voorziet van een welkomstdrankje. Voor hen is het uitje met vrouwen onderling begonnen.

Wat een power is er voelbaar aanwezig wanneer uit al die vrouwelijke kelen even later Amazing Grace van Martin Smith klinkt, muzikaal geleid door Revival. Deze praiseband weet namelijk een behoorlijk toontje bij te zetten en ook dat draagt behoorlijk bij aan de toon van de dag. Amazing Grace is het thema van deze tweede Vrouwenspecial die zaterdag in Surhuisterveen werd gehouden.

Muisstil is het in de zaal wanneer schrijfster en columnist Annemarie van Heijningen haar visie op het leven geeft in haar lezing Van Girlpower naar Gracepower. In groepjes worden vervolgens enkele vragen besproken. Door het samen delen van zowel de moeilijkheden als zegeningen in het leven bemoedigen de vrouwen elkaar. Emoties komen los en ook dat geeft kracht.

Dagvoorzitter Hanna Swart heeft er moeite mee om de dames weer stil te krijgen na de bespreking. “Wanneer vrouwen eenmaal aan het kletsen zijn...”, weet ze wellicht uit eigen ervaring. In het genieten van diverse stands met allerlei snuisterijen, een overvloedige lunch met onder meer broodjes, soep en salades en als afsluiting nog leuke workshops waarin volop gekletst kan worden, vinden de vrouwen vooral zichzelf.

,,Wat wie dit wer in prachtige dei”, oordeelt een van de dames die zichtbaar geraakt is door alles wat ze vandaag heeft gevoeld en meegemaakt. Het hand-in-hand samen zingen over de vrede van God is net als vorig jaar de slagroom op het toetje. Wat een Kracht is hier vandaag aanwezig geweest, zo is de ervaring, en wat een fijne dag hebben ruim honderd vrouwen opnieuw gehad.