DIO Gerkesklooster-Stroobos bestaat 40 jaar

Gerkesklooster-Stroobos - Gymnastiekvereniging DIO uit Gerkesklooster-Stroobos vierde onlangs het 40-jarige jubileum. Nog altijd is DIO springlevend.

In november 1978 werd in Gerkesklooster-Stroobos de gymnastiekvereniging DIO (Door Inspanning Ontspanning) opgericht.

Afgelopen zaterdag bestond de vereniging dus 40 jaar. Reden om een feestje te vieren. Vanaf 16.00 uur waren leden, oud-leden, de gymnastiekmeesters en juffen van de afgelopen decennia van harte welkom.

Een behoorlijk aantal leden was aanwezig. Zij werden verwelkomd met koffie en een stukje DIO-taart. Zelfs de gymnastiekmeester van het eerste uur was er. 

In één van de kleedkamers was een tentoonstelling ingericht met foto’s, krantenartikelen, diploma’s, vaantjes en medailles van de afgelopen 40 jaar. Ook werden er films vertoond van een aantal uitvoeringen uit de jaren ‘90. Vanzelfsprekend was er ook recenter beeldmateriaal. Veel om te kijken en dus ook veel stof tot napraten en om herinneringen op te halen. 

Om 18.00 uur begon het optreden van alle ledengroepen. Na een gezamenlijke start vertoonde iedere groep zijn kunsten met dans, mat, ringen, turnen op brug, rekstok en springen met trampoline en kast. Afwisselend was er tot drie keer een gastoptreden van Anthony Runia, topturner op brug, kast en ringen en bekend van Holland’s Got Talent. 

Tot verbazing van vooral de kinderen liet hij een aantal spectaculaire kunsten zien. 

Na ongeveer anderhalf uur kwam er een einde aan de show. Onder luid applaus en met veel ballonnen kwam de vlag met het nieuwe logo van DIO tevoorschijn uit de kast. Bestuur en leiding van gymnastiekvereniging DIO kijken terug op een zeer geslaagde jubileumviering.