Surhuisterveen wint ook van Nieuweschoot

Surhuisterveen - Op een prachtig en zonnig sportpark ’t Ketting moest Surhuisterveen aantreden tegen runner-up Nieuweschoot. Het werd een verdiende overwinning: 3-1.

Surhuisterveen speelde een goede eerste helft. Na zeventien minuten was het raak: Joeri Feenstra krulde een vrije trap in de rechterbovenhoek: 1-0.

Eerder kreeg de thuisclub al enkele goede kansen, maar die werden niet benut. Ondanks dat Surhuisterveen een groot veldoverwicht had, bleven meerdere goals uit. Tot vlak voor rust, toen RobertJan Vos na een mooie aanval de 2-0 binnen schoot.

Na rust een feller en een steviger voetballend Nieuweschoot. Niet dat de verdediging van de thuisclub, onder leiding van keeper Theo de Haan, in de problemen kwam. Surhuisterveen bleef sterker maar het duurde tot de 71ste minuut voordat er weer werd gescoord. Eerst werden Wesley de Vries en Blend Barzinghi ingebracht door trainer Jacob Russchen. En binnen een minuut was het Barzinghi die de 3-0 achter de doelman schoot. Na dit doelpunt werd Surhuisterveen slordiger en vijf minuten voor tijd maakte Nieuweschoot nog de eretreffer: 3-1.

Zondag wacht een thuiswedstrijd tegen De Wâlden.