VV Opende doet aan klantenbinding

Opende - Opende won dik verdiend de topper in de vierde klasse C tegen ODV: 3-1.

Streden beide teams vorig seizoen nog om degradatie te ontlopen, deze jaargang verloopt alles anders. ODV uit Wijnjewoude is gefuseerd met de zondagafdeling. Dit heeft het elftal een flinke kwaliteitsinjectie gegeven. Bij Opende is het de jeugd die wekelijks stappen maakt.

ODV kreeg de eerste kans: Auke Linstra lobde in kansrijke positie over doelman Eppie Pijpker, maar richtte te hoog. Tien minuten later schoot zijn broer Tjeerd Linstra via de vingertoppen van Pijpker op de lat.

Opende voetbalde goed mee met de koploper en na zestien minuten brak Jarno Westerhof de ban. Pijlsnel wist hij langs zijn directe tegenstander te razen, om vervolgens met een mooi schot doel te treffen: 1-0. 

ODV leek aangeslagen,maar wist al snel het goede spel te vervolgen. Dit zonder dat er noemenswaardige kansen werden gecreëerd. Net voor de pauze was er wederom een pijlsnelle uitbraak van Opende. Via meerdere schijven werd de excellerende Arnold Oosterbaan bereik: 2-0.

Na rust probeerde ODV de aansluitingstreffer te maken, maar Opende sloeg in de counter toe. Uit een aanval met Westerhof en Veenstra in de hoofdrol belandde de bal voor de voeten van De Boer. Hij passeerde koeltjes de doelman van ODV: 3-0. 

De wedstrijd was gespeeld en ODV geloofde er niet meer in. De ploeg mocht vlak voor tijd nog wel aanleggen vanaf de strafschopstip, na een gemakkelijk gegeven penalty door de overigens verder prima leidende scheidsrechter Schippers uit Harkema. Joop Welfing wist hier wel raad mee en de topscorer bracht de eindstand op het scorebord.

ODV liet zien dat het onder leiding van trainer Jeroen van Wijk een goed elftal heeft. Het Opende van trainer Marcel Hiemstra deed nog meer aan klantenbinding en het gejuich wat er deze weken over sportpark De Olde Wierde galmt, geeft aan dat formatie op de goede weg is.