Zesde Motor- en Brommershow met vele pronkstukken

Surhuisterveen - In zalencentrum De Lantearne aan de Jan Binneslaan in Surhuisterveen vindt op vrijdag 23 november (19.00-23.00 uur) en zaterdag 24 november (10.00-17.00 uur) de zesde Feanster Motor- en Brommershow plaats.

Deze tweejaarlijkse motorhappening begint inmiddels een traditie te worden. ,,De show wordt opnieuw groots opgezet met vele pronkstukken, zowel oudjes als nieuwe modellen”, laat André Postma van De Lantearne weten.

,,Het wordt weer smullen voor de liefhebbers van zowel motoren als bromfietsen”, blikt Postma vooruit. ,,Oldtimers, nieuwe modellen, motorsport, toermodellen; iedereen komt aan z’n trekken.” Ook dit jaar worden weer echte oudjes tentoongesteld. ,,Van de nieuwste modellen tot juweeltjes uit het verleden”, weet Postma.

De belangstelling voor dit voor de regio unieke evenement is elke keer enorm. Postma: ,,De diversiteit in het aanbod van motoren en brommers is groot. Dat is ook onze insteek. Een mix van klassieke en moderne motoren, zowel toer- als sportmotoren. Old- en youngtimers maken nog steeds veel herinneringen los bij de bezoekers.”

Om een zo breed mogelijk publiek te bereiken, hebben verschillende partijen hun medewerking toegezegd. De Noordelijke Hulpmotorenclub uit Gerkesklooster/Stroobos zorgt voor de inbreng van oude brommers. Bij de vorige edities stonden de liefhebbers vaak te watertanden bij het zien van deze pronkstukken.

Veel mensen uit de hippietijd zullen met weemoed terugzien bij het aanschouwen van de ‘Hippie Puch’ - met het hoge stuur - of de Belgische Royal North. Bijzonder is de Kreidler-racer met twee carburateurs. En wel heel speciaal is de zelfbouw Kreidler 50 cc, waarvan er maar eentje is gemaakt.

De plaatselijke oldtimerclub Fan Antike Motoren komen met motoren ‘op leeftijd’, die nog niet eerder op de beurs aanwezig waren. Verder is er de inbreng van de toervereniging MC De Toerriders uit Surhuisterveen en de Stichting Baansport Opende (SBO).

Ook deze keer is de toegang gratis. De opening op de vrijdagavond zal een spectaculair karakter hebben. ,,Maar dat is nog even een verrassing”, zo laat André Postma namens de organisatie weten.