Prima afsluiting veldseizoen voor Flamingo’s

Buitenpost - Al zag het daar eerst niet naar uit, toch moest Achilles puntloos de bus in voor de terugreis naar Almelo. Na een tussenstand van 8-8 zette Flamingo’s het duel na rust volledig naar de hand: 22-14.

Achilles leek vooraf een moeilijk te bespelen tegenstander voor de Buitenposters. Uit was een zware partij geweest en vorige week had de Almelose formatie maar nipt verloren van koploper Elburg. 

Het begin van de Flamingo’s was stroef. Nadat de geelhemden op voorsprong waren gekomen door treffers van Tjerk Hamstra en Anneke Broekhuizen, vocht Achilles terug tot 3-5. Met een fraai afstandsschot van basisdebutant Hendrik Land keerde Flamingo’s terug in de wedstrijd. Daarna bleef het stuivertje wisselen tot de rust, die met een stand van 8-8 werd bereikt. 

Flamingo’s kwam vervolgens goed uit de kleedkamer met twee knappe ballen in de korf van Herman Pilat, waarmee de score op 11-9 kwam. 

Met een secuur schot zorgde Martein Visser voor 16-12. Achilles was niet langer opgewassen tegen het ontketende Flamingo’s. Vooral Aaltje van der Mei was trefzeker en sloot de wedstrijd af met twee rake strafworpen na onreglementair gestuite inloopacties. Dit bracht de eindstand op 22-14.

Een terechte, ruime overwinning voor het na de rust sterk spelende Flamingo’s, dat met een solide vierde plek het veld verlaat. Over enkele weken start de zaalkorfbalcompetitie in de tweede klasse B. Dit belooft weer het nodige spektakel in sporthal de Houtmoune te Buitenpost.

Scores: Aaltje van der Mei (6), Tjerk Hamstra (4), Martein Visser (3), Hendrik Land (3), Anneke Broekhuizen, Herman Pilat (2), Wieger van der Wolf, Elizabeth Leenstra.