Pijnlijke nederlaag Rottevalle in Oudwoude

Oudwoude - Tot afgelopen zaterdag was Rottevalle de koploper in de vierde klasse B. Het bezoek aan WTOC in Oudwoude zorgde ervoor dat het elftal van Rottevalle weer met beide benen op de grond staat. Het werd in Oudwoude een ontluisterende middag voor Rottevalle, dat verdiend met 6-2 klop kreeg.

Wie de geschiedenis van de wedstrijden tussen beide teams kent, weet dat Rottevalle in Oudwoude nauwelijks  goede resultaten weet te boeken.  Rottevalle kampt zogezegd met een WTOC-complex. Dat was ook deze zaterdagmiddag weer het geval, opnieuw liet Rottevalle zich door het collectief van WTOC overtroeven. 

Het begin was nog hoopgevend. Na de regen was de zon doorgebroken en al in de eerste minuut zette Jorrit Schra Rottevalle op een 0-1 voorsprong. Nog binnen de minuut had WTOC de stand alweer gelijkgetrokken, nadat de achterhoede en in het bijzonder doelman Robert de Jong zich lelijk verkeken op een bal die de binnenkant van de paal raakte.

Zo was iedereen terug bij af , waarna de eerste twintig minuten Rottevalle beter was en wat mogelijkheden kreeg opnieuw op voorsprong te komen. WTOC kreeg nauwelijks kansen, maar  de eerste de beste kans was wel raak, toen Rottevalle na een eigen aanval de counter onvoldoende tegenhield: 2-1.

Toen Liekele Kamminga bij een van de spaarzame goede aanvallen van Rottevalle in het strafschopgebied onderuit werd gehaald gloorde er weer hoop. De penalty werd goed binnengeschoten en zo was het weer gelijk. Helaas voor Rottevalle hielp het niet om beter te gaan spelen en duurde het niet lang voordat WTOC wel heel eenvoudig op 3-2 kwam.

Het werd in de tweede helft een wedstrijd van wel heel matig niveau. Tot de zeventigste minuut waren beide elftallen niet in staat een fatsoenlijke aanval op de grasmat te leggen. De gedrevenheid en verbetenheid in de duels van de gastheren zorgde er wel voor dat Rottevalle deze middag nooit in zijn spel kwam. Toen in de 71ste minuut WTOC na een vrije trap op 4-2 kwam was de wedstrijd beslist. Doordat Rottevalle met veel risico ging spelen, kon WTOC in de slotfase nog twee keer scoren.

De conclusie is helder : Rottevalle zal zijn wonden moeten likken en de rug rechten tegen Oostergo.

Volgende week komt Oostergo (EE) op bezoek op sportpark ‘It Hagehiem’ in Rottevalle. Aanvang 14.30 uur.