Flamingo’s delft onderspit tegen koploper Rood Wit

Wezep - Na een eerste helft die met een kleine voorsprong werd afgesloten, ging het zaterdag de tweede helft helemaal mis met Flamingo’s.  Het Wezeper Rood Wit liep uit naar een ruime 22-16  overwinning.

Flamingo’s startte in Gelderland overdonderend met een 0-3 voorsprong. Vooral Tsjerk Hamstra en Anneke Broekhuizen schoten met scherp. Rood Wit knokte zich terug, maar de geelhemden wisten telkens weer uit te lopen. Martein Visser bracht de stand op 3-6.

In de twintigste minuut, toen Rood Wit 9-8 scoorde, leek de wedstrijd te kantelen. Maar Flamingo’s gaf zich niet gewonnen. Met twee treffers van Wieger van der Wolf werd opnieuw de voorsprong gepakt. Na een prima loopactie scoorde Marrit Postma 10-12. Met op de valreep een strafworp voor Rood Wit werd er bij de stand 11-12 gerust.

Rood Wit kwam veel beter uit de kleedkamer en liep uit tot 15-12. Nog eenmaal streed Flamingo’s voor wat het waard was. De Buitenposter equipe kwam  terug tot 16-15. Daarna was het over en nam Rood Wit de wedstrijd volledig in handen. Dit resulteerde in een 22-16 eindstand.

Volgende week wordt het veldseizoen thuis op sportpark De Swadde in Buitenpost afgesloten tegen Achilles uit Almelo. Het duel tussen Flamingo’s en de ploeg uit Twente begint om 15.30 uur.

Scores Flamingo’s: Tsjerk Hamstra (5), Marrit Postma (3), Anneke Broekhuizen (2), Wieger dan der Wolff (2), Aaltje van der Mei, Ytje Poelstra, Herman Pilat. Martein Visser.