Boelenslaan/It Fean na flitsende start naar ruime zege op Noveas

Boelenslaan - De korfbalcombinatie Boelenslaan/It Fean heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Noveas uit Steenwijk overtuigend gewonnen. De roodhemden zegevierden op sportpark Loanehiem in Boelenslaan met 21-8.

Boelenslaan/It Fean begon sterk aan de wedstrijd, waardoor er binnen een paar minuten al een 6-0 voorsprong op het scorebord stond. Vervolgens brak er een periode aan van slordigheid en een iets te statisch spel aan de kant van de roodhemden.

Noveas wist de nul van het scorebord te krijgen door middel van een paar gelukstreffers. Wel wist de thuisploeg nog enkele keren te scoren. Hierdoor gingen beide teams de kleedkamers in met een ruststand van 10-6.

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Noveas had moeite om de aanvallen goed op te zetten door sterk verdedigend werk van Boelenslaan/It Fean. De Expert-formatie kreeg veel ruimte voor het schot, maar moest wel enigszins investeren om een goede rebound neer te zetten. De korf werd echter goed gevonden en zo wist het combinatieteam makkelijk uit te lopen.

Na zestig minuten spelen floot de scheidsrechter af met een stand van 21-8 in het voordeel van Boelenslaan/It Fean. Complimenten waren er voor de juniorendames Grietje de Bruin, Joëlle van der Hoek en Thamara de Boer die uitstekend speelden.

Volgende week is de laatste wedstrijd op het veld. Boelenslaan/It Fean mag het in Boelenslaan opnemen tegen Deinum. Het aanvangstijdstip is naar voren gehaald in verband met de door de jubileumcommissie georganiseerde puzzelrit. Deze vindt na de wedstrijd plaats. Het duel tussen Boelenslaan/It Fean en Deinum begint om 15.00 uur.