Sportinstuif voor basisschooljeugd in De Houtmoune Buitenpost

Buitenpost - De afdeling sportstimulering (High Five) van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel houdt in de herfstvakantie in elke gemeente weer een sportinstuif. In Achtkarspelen is sporthal De Houtmoune in Buitenpost het decor van het evenement.

Deelname aan de instuif is bedoeld voor groep 1 t/m 8 (groep 1/2 onder begeleiding van ouders) van de basisscholen. Het meedoen is kosteloos, zo laten de beide gemeenten weten.

Bij de instuif staat de sporthal volgebouwd met allemaal leuke sporten en spellen. De meeste sporten worden aangeboden door lokale verenigingen. ,,Op deze manier proberen we de leerlingen een extra beweegmoment te bieden en kennis te laten maken met een (nieuwe) sport. Jullie zijn allemaal welkom, neem je vriendjes en vriendinnetjes mee!”, luidt de uitnodiging.

De sportinstuif in Buitenpost staat voor volgende week woensdagmiddag - 24 oktober - op het programma. De instuif duurt van 13.30 tot 15.30 uur. In Tytsjerksteradiel is sporthal De Hege Fiif in Hurdegaryp op maandag 22 oktober het decor van de instuif. Dit festijn duurt eveneens van 13.30 tot 15.30 uur.