Flamingo’s klimt met fris korfbalspel uit het dal

Buitenpost - Na drie nederlagen op een rij heeft de Buitenposter korfbalvereniging Flamingo’s zich gerevancheerd tegen EKC 2000 uit Emmen. Met fris korfbal boekte de geelrode formatie zaterdag thuis een ruime 19-9 overwinning.

De gasten uit Drenthe mochten op sportpark De Swadde de openingstreffer scoren, maar daarna was het vooral Flamingo’s dat de korf wist te vinden. Binnen tien minuten werd de score omgebogen in een 5-1 voorsprong, waarbij de one-hander van Tsjerk Hamstra een extra  fraai staaltje was.

Gestaag bouwde Flamingo’s het overwicht uit tot 10-4 bij de rust.  EKC was niet bij machte om het tij te keren. Wieger van de Wolf pakte bij de Buitenposter equipe na een blessure zijn eerste speelminuten en vierde dit met een mooie afstander, 17-8.

Opvallend was het scorend vermogen van Martein Visser, die deze middag maar liefst zes keer de korf wist te vinden. Aaltje Van der Mei bracht de eindstand met een strafworp op 19-9. De geelhemden hebben in de stand van de derde klasse E nu de derde stek ingenomen en gaan volgende week bij de sterke medekoploper Rood Wit uit Wezep op bezoek.

Scores Flamingo’s: Martein Visser (6), Ronald Algra (4), Tsjerk Hamstra (3), Herman Pilat (2), Aaltje van der Mei (2), Anneke Broekhuizen en Wieger de Wolf.