Tactiek brengt zaterdagteam TTS de volle winst tegen BEGB

Surhuisterveen - Het zaterdagteam van damclub TTS uit Surhuisterveen heeft zaterdag gewonnen van het regioteam van BEGB Britsum. De Feanster schuivers zegevierden met 12-8.

In voorgaande duels was er vier keer winst voor de kleimannen en drie maal voor TTS. Dit betekende voor de Feanster dammers dat er iets recht gezet moest worden.

BEGB kwam met slechts negen in plaats van tien spelers naar Surhuisterveen. De griep bleek in Britsum te zijn toegeslagen en dus konden de Feansters schuivers de eerste twee punten bijschrijven.

Remises waren voldoende en het liep als een tierelier voor de thuisclub. Ver binnen de beschikbare tijd leken er maar liefst acht remises in no-time op het scorebord te staan. Toen was de opdracht voor TTS-coryfee Rein van der Wal om nog een punt binnen te halen.

De stand tegen Jan Peters bleek voordelig voor Van der Wal zodat hij de toeschouwers nog ongeveer drie kwartier in spanning liet. Uiteindelijk werd door de overwinning van Van der Wal de eindstand van 12 tegen 8 bereikt, zodat de statistiek van het onderlinge resultaat weer in evenwicht is.

Detailuitslagen:

1  Rein van der Wal   -  Jan Peters        2-0

2  Gerrit Terpstra    -  Reinout Sloot     1-1

3  Steven Veenstra    -  Sietse Bronger    1-1

4  Anton van der Ploeg-  Pieter Dijkstra   1-1

5  Sijtse Jonker      -  Jeppe Bronger     1-1

6  Cees Dijkstra      -  Eeltje Terpstra   1-1

7  Tjidsger Veenstra  -  Sjoerd Schaaf     1-1

8  Pieter Dijkstra    -  Willem Lep        1-1

9  Jan Kunnen         -  Ruurd Winkel      1-1

10 Simen Atsma        -   N.O.             2-0

Einduitslag                                12-8

Komende maandag mag het vlaggenschip van TTS met het provinciale zestal proberen in de uitwedstrijd tegen het BEGB-team de uitslag van het zaterdagteam te evenaren. Waarschijnlijk zullen de Britsumers dan nog wel enkele versterkingen inzetten.