Muzikanten gezocht bij liefdesdrama Bonifatiuskapel

dokkum - Op zaterdag 3 november is het ter ere van het afscheid van de gemeente Dongeradeel feest. Die dag presenteren verschillende dorpen en de stad zichzelf in eigen plaats. De dag wordt afgesloten met feest in de Bonifatiuskapel in Dokkum. Op dat feest wordt een kort muziek- en theaterstuk ten gehore gebracht, uitgevoerd door leerlingen van verschillende scholen in Dokkum. Dit stuk bevat een aantal popsongs. Voor de uitvoering van die songs worden muzikanten gezocht.

De songs waarvoor muzikanten worden gezocht dienen ter versterking van een waar liefdesdrama. Het blijkt dat een jongen uit een dorp verliefd is geworden op een stads meisje. De ouders zien de relatie niet zo zitten. De verschillen in cultuur zijn groot en ook is er een taalverschil. Maar de liefde is sterker en gaat over de grenzen van dorp en stad. In het geheim bloeit er iets moois, vol passie, vol vuur. De slotsong verenigd beide partijen en sluit af met een meezingrefrein.

De feestavond in de Bonifatiuskapel begint om 20.00 uur en is vrij toegankelijk voor bezoekers. Het lied wordt ten gehore gebracht rond 21.00 uur. Muzikanten die willen meewerken aan de songs in de Bonifatiuskapel kunnen zich aanmelden via info@opus3.nl. De repetitie met het gelegenheidsorkest is op zaterdag 3 november vanaf 15.00 uur in de Bonifatiuskapel. De muziek staat vanaf 15 oktober online op www.opus3.nl.