Surhuisterveen etappeplaats in Healthy Ageing Tour 2019

Surhuisterveen - Surhuisterveen is komend jaar etappeplaats in de Healthy Ageing Tour. Op donderdag 11 april is Surhuisterveen start- en finishplaats van de tweede etappe van de UCI-rittenkoers.

In de Healthy Ageing Tour staat elk jaar de vrouwelijke wereldtop aan de start. Olympisch en wereldkampioene Anna van der Breggen, ex-wereldkampioene Chantal Blaak en Europees tijdritkampioene bij de beloften, Aafke Soet uit Heerenveen, wonnen dit jaar elk een etappe.

De Healthy Ageing Tour bestaat uit vijf etappes en wordt elk jaar in de tweede week van april verreden. De start en finish van de tweede etappe van de editie 2019 zijn gesitueerd in het centrum van Surhuisterveen, waar ook de ploegenpresentatie zal plaatsvinden. De etappe bestaat uit een omloop van 85 kilometer door de regio en vier lokale ronden van elk bijna dertien kilometer.

,,Een klapper”, noemt Erik Jager van Stichting Wielercomité Surhuisterveen de komst van de Healthy Ageing Tour naar Surhuisterveen. ,,Naast het topwielrennen wordt ook het randgebeuren in de steigers gezet met onder meer een scholenproject over gezonde voeding en een toertocht over het parcours van de Feanster etappe”, aldus Jager.