Clubtitels Dongerruters

FOUDGUM - Op de laatste zaterdag voor het indoorseizoen is gestreden om de onderlinge clubkampioenschappen van de Dongerruters. Met een mooi zonnetje erbij werd er gereden op de accommodatie van de familie Nobel te Foudgum.

Als eerste waren de pony's aan de beurt. In totaal acht combinaties. Van groot tot klein. De eerste prijs is gewonnen door Amarins Boersma met Mafasa in de klasse B met 195,5 punten. Als tweede is geëindigd Berber Boersma met Bartje in de klasse BB met 193,5 punten.

Bij de paarden won Sanne Homsma met Irola in de klasse BB met 197.5 punten. Tweede Jildou Ludema met King Kong in de klasse B met 191 punten. Derde Linda van de Kooi met Irene Pytron in de klasse L2 met 190 punten en als vierde is geëindigd Simone van de Haag met Wybe met 189 punten. Ook was er een prijs over de beste combinatie van de dag. Deze is gewonnen door Sanne Homsma met Irola.

Daarna kwamen de OCKD-kampioenen. Dat zijn de leden van de vereniging die beide wedstrijden op 't zelfde paard/pony hebben meegereden. Bij de paarden is dit geworden Sjoukje Ludema me Belle du Jour, en bij de pony's is dit Amarins Boersma met Mafasa.

Mocht je nu ook een paard/pony hebben en een keer wedstrijdervaring op willen doen? In april is er weer een onderlinge wedstrijd en/of kijk eens op onze site www.dongerruters.nl