Arjan Erkel in MFC Burdaard

BURDAARD - “We vinden je aardig, maar we hebben er geen enkele moeite mee om je dood te schieten,” aldus de ontvoerders van Arjan Erkel. Arjan werd meer dan 600 dagen tegen zijn zin vastgehouden in de Russische deelrepubliek Dagestan.

Arjan werkte voor de Zwitserse tak van Artsen zonder Grenzen. Op 12 augustus 2002 werd Erkel door vier gewapende moslimrebellen ontvoerd in Machatsjkala. Pas op 11 april 2004 werd Arjan na betaling van losgeld vrijgelaten. Zijn ontvoering duurde 607 dagen. In die periode ontwikkelde zich een bepaalde band met de ontvoerders. Hij bokste met ze en gaf ze sekstips. Ging hij te ver of was dit een puur staaltje overlevingsdrang? “In die extreem spannende periode, heb ik vaak voor mijn leven gevreesd.”

Vrijheid van denken en doen is het buitengewoon indrukwekkende verhaal van Arjan Erkel over zijn ontvoering in Dagestan. Over 607 bange dagen, ontberingen en onzekerheid. Over de weg van hoop, moed en kracht naar innerlijke vrijheid. In zijn muzikale theatervoorstelling neemt hij zijn publiek mee naar zijn wanhopige situatie.

Samen met Jan Wilm Tolkamp, voormalig gitarist van Normaal, komt hij op zaterdag 6 oktober naar MFC Het Spectrum in Burdaard, de theatervoorstelling start om 20.00 uur. Kaarten kosten 16 euro en zijn te verkrijgen aan de balie en online via: https://www.mgtickets.nl/v/652