Feest op locatie Gritmûne in Dokkum

DOKKUM - Deze week is het feest op locatie Gritmûne – Talant - in Dokkum. Van maandag tot en met vrijdag is er een feestprogramma om het 25- jarig bestaan van de locatie te vieren.

Vorig jaar, op 1 december, was er een bijeenkomst met cliënten, familie/ verwanten en begeleiders. Tijdens deze bijeenkomst vertelde het hoofd van de locatie, Marjan Beuving, dat het 25 jaar geleden was dat de eerste steen van de locatie werd gelegd en dat er dus in 2018 het vijfentwintigjarig bestaan van de locatie gevierd zou worden. Marjan zei dat deze bijzondere gebeurtenis meer verdient dan een avond feest en riep dat het een week feest moet worden. Zij vroeg aan de aanwezigen om met ideeën te komen.

Er werd een feestcommissie in het leven geroepen, die bestaat uit een aantal cliënten, familieleden en begeleiders. Na een aantal vergaderingen en overleggen met de achterban, ontstond in de loop van dit jaar een prachtig feestprogramma.

Van maandag tot en met vrijdag is er deze week elke dag een activiteit.

Op maandag 17 september werd om 10:00 de feestweek feestelijk geopend met koffie en gebak.

Voor de cliënten en begeleiders was er nog een extra verrassing: Dankzij sponsoring van Fritom|Holding uit Bolsward hebben alle cliënten en begeleiders een vest gekregen met bedrukking. Op de voorkant staat 25 jaar – GRITMûNE - 1993-2018. Op de achterkant van de vesten van de cliënten staat V.I.P. Marjan heeft aan de cliënten uitgelegd dat V.I.P. een Engels woord is wat Very Important Person betekent. In het Nederlands ‘Erg Belangrijk Persoon’. Want dat zijn de cliënten. Zonder hen was dit feest er niet geweest. Om de rolverdeling direct duidelijk te krijgen kunnen de begeleiders herkend worden aan het woord CREW op de achterkant van het vest. Een cliënt zei vanochtend heel treffend; ‘Dat betekent bemanning’.

Om 10:30 vertrok een grote groep met cliënten, begeleiders en vrijwilligers naar Aquazoo.

Andere activiteiten die deze week gaan plaatsvinden voor de cliënten zijn Oud Hollandse spelen, met vooraf een Chinees buffet; vossenjacht samen met de buurt en buurtkinderen; een rondvaart door de grachten van Dokkum en gezamenlijk eten op de Gritmûne en de vrijdag wordt afgesloten met een barbecue en karaoke. Na de barbecue is er tot slot een feestavond met cliënten, familie/ verwanten, begeleiders, vrijwilligers en buurtbewoners.