Vliegende start van seizoen voor Clay Corners Bigband

DOKKUM - De zomervakantie is nog maar nauwelijks achter de rug, maar van stof op de instrumenten is bij de leden van de Clay Corners Bigband absoluut geen sprake meer. In het eerste weekend van september startte de band met een tweevoudig optreden op het zonnige Easterbarren in Eastermar. Een week later schitterden de ‘klaaiklúten’ op het door henzelf georganiseerde bigbandfestival van de Admiraliteitsdagen in Dokkum.

“Een prachtige start van het nieuwe seizoen”, aldus dirigent Gerard Viet die al sinds de oprichting in 1989 het gezicht van de band is. “De samenwerking met andere bigbands uit Drachten, Heerenveen en zelfs Assen was geweldig en voor herhaling vatbaar!” Niet alleen de bands zelf zijn enthousiast, maar ook het publiek genoot. Viet: “Ik ben de afgelopen tijd op straat meerdere keren aangesproken door mensen die ons hebben zien spelen en aangaven hoe leuk ze het hebben gevonden. Daar doen we het natuurlijk voor.”

Ook de komende periode zit de band niet stil. Zo zullen de wandelaars van de Kuier fan Brantgum op zondag 23 september enthousiast onthaald worden op muziek van onder andere Charles Mingus, Stevie Wonder en John Coltrane. Daarnaast staan er dit seizoen nog allerlei andere leuke evenementen op de agenda. Niks missen? Houd de facebookpagina van de band in de gaten: facebook.com/claycornersbigband.