Hallumer autocross op zaterdag 22 september

Hallum - De traditionele Autocross van Hallum zou zoals gewoonlijk plaatsvinden op de laatste zaterdag van augustus, echter door weersomstandigheden was de organisatie genoodzaakt om het evenement te verplaatsen. Om die reden zal op zaterdag 22 september voor de 55ste keer de oudste cross van Fryslân worden gehouden aan de Zuidermiedweg te Hallum.

Hallum is een bijzondere cross die onder de coureurs erg populair blijft. Dit jaar wordt, op initiatief van Richard Minnema uit Vrouwenparochie, de Stockcar F1-bokaal verreden in Hallum. Deze bokaal staat garant voor extra geldprijzen en mooie premies in de manches. De samenwerking tussen de Hallumer Autocross Club en Richard Minnema heeft ervoor gezorgd dat er al een prachtig deelnemersveld is ingeschreven. Op dit moment zullen er ruim 190 coureurs aan de start komen, onder wie ruim 40 Stockcar F1 coureurs die gaan meestrijden om de hoofdprijs van € 1.000,- en de Stockcar F1-bokaal!

Naast de coureurs uit de Stockcar F1-klasse hebben zich in de andere klassen ook veel deelnemers aangemeld. In de sensationele Rodeo klasse zijn er op dit moment al 50 deelnemers en in de spectaculaire Vrije Standaard klasse worden ruim 20 deelnemers verwacht. De HAC 1600 klasse, waarin veel plaatselijke helden rijden, zal ook voor het nodige vermaak en acties zorgen. Onder het motto “de jeugd heeft de toekomst” zullen dit jaar de jonge rijders in de F2-junioren klasse ook hun rondjes rijden op het prachtige circuit in Hallum. Voor het clubkampioenschap bij de FAC zullen de aanwezige FAC 1600 rijders ook veel strijd leveren om de felbegeerde punten binnen te halen. Tenslotte zullen de oude crossauto’s van de Alderwetske klasse in dit jubileum jaar een demonstratie wedstrijd geven waarbij we weer even teruggaan in de tijd en zij het publiek zullen laten zien hoe de cross in de jaren zeventig en tachtig in Hallum werd verreden.

Wilt u met korting naar de autocross in Hallum, dan kunt u tijdens de voorverkoop op vrijdagavond 21 september vanaf 19.00 uur alvast een toegangskaart kopen. De voorverkoop is bij dorpshuis Het Trefpunt aan de Singel in Hallum. En om alvast in de stemming te komen zullen er enkele crossauto’s te bewonderen zijn.