In de schijnwerper: De jongens in het Adje-pak

Dokkum - In de rubriek ‘In de schijnwerpers’ komt iedere week een persoon aan bod die iets bijzonders beleefd heeft, een prijs heeft gewonnen, bijzonder vrijwilligerswerk doet of iets speciaals gaat doen. Deze week: de jongens in het Adje-pak.

Tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum zijn er talloze vrijwilligers actief die niet erg zichtbaar zijn, maar wel onmisbaar zijn voor een goed verloop van de Admiraliteitsdagen. Een aantal van die vrijwilligers zijn de drie jongens die plaatsnemen in het pak van Adje de Admiraal, de mascotte van de Admiraliteitsdagen. De jongens wensen anoniem te blijven.

Waarom willen jullie graag anoniem blijven?

,,Dat hoort een beetje bij de rol van mascotte. Op het moment dat iemand van ons als Adje door Dokkum loopt dan is dat Adje, en niet iemand anders. Als Adje haal je wel eens wat geintjes uit. Je tikt eens iemand op de schouders of aait iemand over zijn hoofd. Als diegene dan weet wie er in het pak zit, dan is de lol er wat af. Ook voor kinderen is het leuker om niet te weten wie er in het pak zit. Zo is één van ons wel eens met een eigen neef op de foto gegaan. Het is juist leuk dat diegene dan niet doorheeft dat het om een bekende gaat.” 

Dit jaar zijn jullie voor het eerst actief als team. Voorheen werd het door iemand anders gedaan. Waarom reageerden jullie op deze vrijwilligersvacature?

,,Het leek ons erg leuk om te doen. We hebben inmiddels alle drie al proef gedraaid en het is inderdaad ook erg leuk. Je doet het voor de kinderen. Maar ook voor ouderen, en mensen met een beperking. Die vinden het fantastisch als je even langskomt en een high five geeft, of even met ze op de foto gaat.” 
 

Lees het gehele interview in het Nieuwsblad Noordoost Friesland van dinsdag 4 september.