Winnaars Sape Meijer Koningspartij Lyts Begjin ut Driezum

Driezum - Als afsluiter hield kaatsvereniging Lyts Begjin uit Driezum de Sape Meijer-partij. Vrijdagavond kaatste de jeugd en zaterdagmiddag was het de beurt aan de senioren.

Bij de jongste groep was Lyanne Jongsma de grote ster. Bij de middengroep werd er mooi en spannend gekaatst met Jacob Boersma en Marieke Boonstra als terechte winnaars. Bij de oudste groep wonnen Jan van Meekeren en Trianke Boersma twee partijen zonder tegeneersten, een unieke clean sheet uitslag!

Bij de heren stonden 11 parturen op de lijst en bij de dames 8 parturen. Het sterke partuur van Dyonda Spiegelaar, Elly Bouius en Jantina Sikma maakte zijn favorietenrol waar. In de finale versloegen zij Ilse van den Berg, Tineke Damstra en Moniek Visser met 5-4 6-4. Roelof van der Veen, Minne Kooistra en Bauke-Andre van der Wal versloegen in een spannende finale Jacob Boersma, Hans van der Zwaag en Gosse Hoekstra. Uitslag 5-4 6-6 waarop Minne de partij met een prachtige bovenslag in hun voordeel besliste.

Burgemeester K. Agricola reikte, als een van de regenten van de Van Sijtzama Stichting, de koningsprijzen uit aan Dyonda en Roelof. Rond de klok van 22.30 uur werden de prijzen in café Ús Thús door voorzitter Sierd Boersma en bestuurslid Tsjikke Bijlsma uitgereikt en ging de afterparty, met live muziek van Jayden, nog tot in de late (of vroege) uurtjes door.