DTK schaakt op nieuwe locatie vanaf aankomend seizoen

Buitenpost - Schaakclub De Twee Kastelen uit Buitenpost begint komende vrijdagavond aan het nieuwe seizoen met de eerste jeugdtraining (van 19.00 tot 20.00 uur).

Jonge schakers van alle leeftijden zijn welkom om hun hersens te komen kraken over het schaakspel. De jeugdles wordt gevolgd door de eerste ronde van de interne competitie voor senioren.

DTK kent een mix van alle schaakniveaus onder haar leden, dus schroom niet om zelf ook aan te schuiven voor een schaakpartij. Gasten zijn altijd vrij om te komen kijken en indien ze dat willen kan er een potje mee worden geschaakt. Naast de interne competitie zal DTK ook met drie teams mee doen aan de teamcompetitie van de Friese Schaakbond, en met één team aan de gezellige lokale ‘dorpencompetitie’. Voor meer informatie kunt u op de website kijken, de2kastelen.nl, of contact opnemen met competitieleider Bart Lemstra (bartlemstra@gmail.com).

De speellocatie van DTK is vanaf komend seizoen gewijzigd. Na zo’n tien jaar in de Schakel heeft de ledenvergadering unaniem besloten om te verhuizen naar It Koartling aan de Schoolstraat 31, Buitenpost. Parkeergelegenheid is op loopafstand te vinden bij het station als ook bij de Schakel en de Poiesz.