Vandaag plaatsing brugdelen voetgangersburg

Op de foto’s de werkzaamheden aan de nieuwe fiets/voetgangersbrug over de Dockumer Grootdiep in Dokkum. De bouw is in volle gang.

Vandaag (31 augustus) worden de aanbruggen geplaatst door hoofdaannemer Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw BV uit Harlingen. Dit zijn de vaste delen van de wal van naar de pijlers. Het plaatsen van de aanbruggen duurt de gehele dag. De Dokkumer Grutdjip blijft open gedurende het plaatsen van de aanbruggen en hinder wordt zoveel mogelijk voorkomen.

Na de Admiraliteitsdagen, wordt het beweegbare deel van de brug geplaatst. Tijdens het plaatsen van het beweegbare deel wordt het Dokkumer Grutdjip twee dagen gestremd voor de scheepvaart. Na het plaatsen van het beweegbare deel is de brug nog niet klaar voor gebruik. De elektrische installatie moet eerst nog worden aangelegd. De elektrische installatie bestaat o.a. uit systemen voor de aandrijving en kabels voor de bediening met camera’s vanuit de Schreiersbrug. Tot slot volgt er een periode van testen en keuringen. In de periode tot de oplevering zal de brug open blijven staan voor de scheepsvaart.

Foto’s Jan van Empel