Opende troeft Drogeham op alle fronten af

Opende - Opende speelde afgelopen zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2018/2019. De wedstrijd zou in Drogeham plaatsvinden, maar door de droogte werd er uitgeweken naar Opende.

De groundsman en de MOP-ploeg hebben de hele zomer gesproeid en de velden goed verzorgd. Dit is dan ook terug te zien in keurige groene grasmatten in ´de Peen´ en al werd er voor deze oefenwedstrijd uitgeweken naar het trainingsveld, ook deze ligt er geweldig bij.

De equipe van Marcel Hiemstra is een volle week in training en startte fris en frivool aan de wedstrijd. Met name Daan Vlastuin was in de eerste helft een plaag voor de Hamster verdediging. Helaas stond het vizier van de voorwaartsen nog niet echt op scherp. Wel wist Jarno Westerhof het veldoverwicht van Opende voor de pauze vanaf de penaltystip in de score uit te drukken: 1-0.

Was het voor rust al eenrichtingsverkeer, in de tweede helft werd het klasseverschil nog duidelijker en mocht Drogeham nog van geluk spreken dat het uiteindelijk slechts 6-0 werd. Siemon Kuperus, Daan Vlaastuin, Edwin Elzinga, nogmaals Westerhof en Ids Kuperus krikten de marge op naar een half dozijn aan doelpunten.

Aankomende dinsdag vervolgt Opende zijn oefencampagne. Dan is om 19.30 uur Friese Boys de volgende tegenstander in de Peender Arena. De derde wedstrijd in een week tijd in Opende is er één om het ´echhie´, wanneer Kollum aanstaande zaterdag om 14.30 uur op bezoek in het kader van de beker.