Zonnige derde Midzomerduik in de Noordzee

BUREN - In de Noordzee bij Buren op Ameland werd zondagmiddag voor het derde jaar op rij een Midzomerduik georganiseerd door Ameland Actief. De weersomstandigheden waren dit jaar beter dan in 2017.

Volgens Arend Visser van de organisatie was het vorig jaar slecht weer tijdens de zomerduik in het water en deden er toen maar een paar mensen mee. Deze editie kon de Amelander Midzomerduik rekenen op veel meer belangstelling. Enkele tientallen deelnemers maakten eerst een dansje op de muziek van de Tsunami en renden vervolgens vanaf het strand op de muziek van de Gebroeders Ko met Duiken in de Zee tegelijkertijd de Noordzee in. Een leuke activiteit voor kinderen, maar ook volwassenen genoten zichtbaar van de warme duik in de zee.

Na afloop stond er geen erwtensoep klaar voor de deelnemers, zoals bij de Amelander nieuwjaarsduik op 1 januari, maar kozen de fanatieke deelnemers na afloop nu voor een ijsje bij het naburige paviljoen. Tevens ontvingen de deelnemers van de organisatie een certificaat, omdat ze de Midzomerduik deze zonnige zondagmiddag met succes hadden volbracht.