Veel strijd tijdens Omloop van Ternaard

Ternaard - Junior renner Steyn Lamberink uit Bergentheim is zaterdagmiddag winnaar geworden van de eerste 'De Omloop van Ternaard' voor junioren en nieuwelingen. Amateur renner Bas Bosma uit Meppel werd zaterdagavond winnaar bij de amateurs en sportklasse.

Stralend weer 

Met een felle zon aan de hemel werden om 16.00 uur de 44 renner weggeschoten voor een strijd over 22 ronden van 2,5 kilometer. Overbuurman van de start/finishlijn Jan Waaksma kreeg de eer om de junioren en nieuwelingen weg te schieten en wenste de wielrenners een sportieve wedstrijd toe. Het parcours voerde door het centrum van Ternaard over de Wjuk en langs de oude zeedijk, de Kooiwei.

Kopgroep

Junior renner Steyn Lamberink uit Bergentheim werd zaterdagmiddag winnaar bij de junioren.  Hij versloeg solo Jan Spenkelink op de meet. Dit nadat er een kopgroep ontstond 10 ronden voor het eind, de kopgroep bleef het peloton ruim 50 seconden voor. In de laatste twee ronden kwamen de ontsnappingen waarbij Steyn Lamberink aan het langste eind trok. Als derde kwam Mike Vliek over de streep. De omloop werd tevens verreden door nieuwelingen hierbij finishte Mike Schuch als eerste, ook hij ging solo over de streep. Hij liet Lars Stienstra ver achter zich die tweede werd Johan Veenstra werd derde bij de nieuwelingen. De eerste drie van de junioren en nieuwelingen werden op de finishlijn gefeliciteerd door ronde miss Jannet Meijer. Deze omloop werd voor het eerst verreden voor de junioren en nieuwelingen in totaal kwamen 44 wielrenners aan de start voor de omloop door dorp en langs de zeedijk, met een straffe noordoostenwind was het voor menig wielrenner afzien en stapten enkele eerder uit de koers. 

Amateur en sportklasse

Deze 5de Editie van ‘De omloop van Ternaard’ werd onder ideale omstandigheden verreden en telde een deelnemersveld van dik 70 wielrenners bij de amateurs. Ook zij koersten door het dorp en langs de zeedijk, door de straffe noordoostenwind werden er achtervolgende groepen gevormd en met enige pech werd een groep op een ronde gereden. 

Knallende finale

Amateur renner Bas Bosma uit Meppel werd zaterdagavond winnaar van ‘De Omloop van Ternaard' voor amateurs en sportklasse. Hij versloeg in een massa sprint van de kopgroep Cor Visser uit Munein op de meet. Als derde kwam Arjen Bos uit Bolsward over de streep.
De finale werd gestart met een kopgroep van 13 deelnemers. Na de scherpe bochten in het dorp werd er via de oude zeekering met het wuivende riet in de sloot  koers gezet naar de finish. Het tempo werd aardig opgeschroefd op het lange rechte eind richting finish en met enkele centimeters voorspong werd het Bas Bosma die de fiets als eerste over de meet bracht. Gevolgd door Cor Visser en Arjen Bos zij ontvingen de kussen en bloemen van ronde miss Jannet Meijer.  

Dit jaar stond er geen  dames wedstrijd gepland voor Ternaard, zij hadden elders een wedstrijd. Als het aan Hendrik Talsma van de organisatie ligt gebeurt dat volgend jaar wel weer. 'Vorig jaar was mooi, helaas konden de vrouwen dit jaar niet, daarentegen hebben wij een mooie koers van de junioren gezien. Misschien kan de dameskoers er wel bij gepland worden, de weg is toch afgesloten."