Eelke Bakker, oudste man van de Benelux, wordt 108 jaar

DOKKUM - Eelke Bakker uit Dokkum wordt 28 juli 108 jaar. Hij is geboren in 1910 op Ballum, Ameland. Hij is de oudst levende man van Nederland en sinds 7 maart 2018 zelfs de oudste man van de Benelux.

Bakker werd geboren in Ballum op Ameland. In 1928 verhuisde hij, op 18-jarige leeftijd, naar Anjum, waar hij werk vond bij een boer. Verder werkte Bakker bij Rijkswaterstaat, waar hij meewerkte aan de bouw van de Afsluitdijk. Hij trouwde in Metslawier met Bauktje Sonnema, die in 2007 op 92-jarige leeftijd stierf. Samen kregen ze vier kinderen (drie zonen en een dochter), van wie een zoon overleed in 2010. Bakker heeft 11 kleinkinderen, 13 achterkleinkinderen en 3 achterachterkleinkinderen. Binnenkort verwacht hij zijn 4e achterachterkleinkind. Sinds 1959 woont hij in Dokkum, waar hij nog altijd zelfstandig woont.

Bakker is voor zijn hoge leeftijd nog zeer fit en gezond; hij loopt nog zonder rollator of wandelstok en kan nog zonder bril lezen. Zijn geheim is elke dag roggebrood met spek nemen en genieten van het leven. Bakker houdt nog steeds van een grapje en laat zijn kleinkinderen regelmatig lachen met grappige rijmpjes van vroeger.

Zaterdagmiddag 28 juli gaat Bakker zijn verjaardag vieren bij zijn zoon en schoondochter in Damwâld. De familie organiseert een groot tuinfeest voor hem. Bakker geniet altijd van deze gezellige momenten waar hij volop in de belangstelling staat.