Natuurmarkt plus open dag De Kruidhof en IJstijdenmuseum

Buitenpost - De Kruidhof houdt op woensdag 1 augustus de 28ste Natuurmarkt tijdens de Buitenposter Feestweek. Deze markt trekt jaarlijks meer dan 70 standhouders en ongeveer 2500 bezoekers.

Op deze dag zijn de botanische tuinen en het IJstijdenmuseum altijd gratis geopend voor publiek. 

Ook dit jaar is er een breed aanbod van standhouders variërend van streekproducten, verzorgingsproducten, honing, accessoires en biologische zuivelproducten, groenten, kruiden en specerijen. Daarnaast is er informatie van organisaties die zich bezighouden met natuurstudie en natuurbehoud. De kramen vindt u in de Geneeskruidentuin en in de straten rondom De Kruidhof.

Natuurlijk genieten
Natuurlijk kunt u in de grote Verkooptuin van De Kruidhof ook terecht voor een grote collectie bijzondere kruiden, fruitbomen, heestersoorten, rozen en vaste planten. Tevens vindt u in het bezoekerscentrum en museumwinkel producten uit de tuinen van De Kruidhof zoals Sint Jansolie, Calendula olie en lavendelolie. Onze kok Dirk Koopmans en zijn team staan de hele dag voor u klaar in het biologische Tuincafé.  De toegang tot de markt, de tuinen en het IJstijdenmuseum zijn op deze dag gratis. De markt begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. In het dorp Buitenpost is op deze dag ook een grote braderie en het jaarlijkse concours hippique. Er is extra parkeergelegenheid (betaald) op loopafstand van De Kruidhof bij Het West.