Nieuwe school De Pionier heeft eigen logo

DOKKUM - In de wijk de Trije Terpen in Dokkum start na de zomervakantie een nieuwe school: cbs De Pionier. Een school die zich niet alleen op leerprestaties richt, maar ook heel nadrukkelijk op het welbevinden van de kinderen; de school wil dat elk kind zich goed voelt op school! Bij een nieuwe school hoort en nieuwe naam en nu ook een nieuw logo!

Drie kleuren, een lijn en stippen

Het nieuwe logo bestaat uit drie kleuren die staan voor ruimte, natuurlijk en stralend. In het logo is duidelijk een glooiende lijn te zien en de stippen op de letter i hebben een andere kleur. Het logo symboliseert wat de school voor de kinderen te bieden heeft: een plek waar ieder kind een stip op de horizon heeft, waar hij in eigen tempo en op een eigen manier samen met de leerkrachten doelgericht naartoe werkt. Het pad daar naartoe is glooiend en niet voor iedereen precies gelijk. Het stralende staat symbool voor de aandacht die er is voor geluk en welbevinden. Het doel is stralende kinderen; een kind dat lekker in z’n vel zit, leert beter. Daarnaast staat stralend ook voor harmonieus samenwerken. En er is ruimte voor ontwikkeling, ontspanning en ontmoeting. Daarom is er extra aandacht voor bewegen, muziek en natuur.

Ook enthousiast geworden over deze nieuwe school? Kijk voor meer informatie op pionier-arlanta.nl. Of volg de nieuwe Facebookpagina @cbsdepionier. Daar is ook een filmpje te zien met de presentatie van het logo.