Kunst in de Kerk Lichtaard

Lichtaard - Tijdens de Noord-Friese Winkeltjesroute op zaterdag 28 juli exposeren Janet Plantinga, Tjikke Idema en Sjouke Touber in de kerk van Lichtaard. De expositie maakt onderdeel uit van Kunst in de Kerk en is gekoppeld aan de Noord-Friese Winkeltjesroute. Kunst in de Kerk vindt plaats op de laatste zaterdag van de maand in de periode april tot en met september. De kerk aan de Noordermieddyk 3 is geopend van 10.00 tot 17.00 u en is vrij toegankelijk. Routekaarten en stempelkaarten voor de winkeltjesroute zijn beschikbaar in het kerkje en kunnen gedownload worden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Vergeet niet in het kerkje te stempelen.

Janet Plantinga werkt voornamelijk in het platte vlak (schilderijen, tekeningen en fotografie), maar soms vraagt een thema of onderwerp om meer dimensies. De materialen waar ze graag mee werkt zijn acrylverf, inkt(pennen), (kleur)potlood, houtskool en markers. Al sinds haar jeugd heeft Janet een fascinatie voor kleur, structuren en patronen en je ziet deze dan ook vaak terug in haar werk. De onderwerpen variëren van portretten tot landschappen, in diverse stadia van stilering en abstractie. Janet laat zich graag inspireren door het toeval, happy accidents, wandelingen, de natuur en de materialen waarmee ze werkt.

Tjikke Idema-Visser (Gytsjerk) is na een aantal verdrietige gebeurtenissen begonnen met schilderen. Dat voelde als een geschenk, want hierin kon ze haar emoties kwijt. Als autodidact schildert Idema vanuit haar gevoel, dus zonder schets of plan vooraf. De creaties ontstaan tijdens het schilderen. Haar favoriete materiaal is olieverf; ”een prachtig medium om mee te werken, vol van kleur”, aldus Idema. Haar grootste inspiratiebron is de natuur met al haar schoonheid.

Sjouke Touber maakt sculpturen uit verschillende soorten steen. Door meerdere kunstenaars tegelijk te laten exposeren in het kerkje, wordt elke maand voor een verrassende expositie gezorgd. Bent u kunstenaar en heeft u interesse in exposeren bij Kunst in de Kerk? Stuur een mailtje naar liesbeth@outdoormozaiekgallery.nl.