Meindert Land, een gepassioneerd techneut

DOKKUM - Bij Meindert Land is de modelbouwhobby meer dan liefhebberij, het is een bron van tevredenheid. Je zou het ook “passie” kunnen noemen, iets wat je drijft en energie geeft.

Meindert is lid van de vereniging ”De Skipper”, die met de modelboten regelmatig bijeen komt en vaardemonstraties organiseert zoals straks weer in september met de Admiraliteitsdagen.

De praktijk leert dat de demonstraties van verschillende boten een grote aantrekkingskracht heeft op jong en oud. De boten worden allemaal radiografisch bediend zoals de motor en de verlichting aan boord.

Het leuke van de club is dat het een enthousiaste groep mensen is die van elkaars hobby genieten, elkaar behulpzaam zijn met nieuwe vaardigheden want ook bij de modelbouw is het accent op elektronica gaan liggen.

Meindert heeft inmiddels een aantal kunstwerken vervaardigd, het zijn met name off-shore schepen.

Zijn vlaggeschip is de Sea-Horse, een miniatuur van een bestaand schip wat zijn werk doet in de Perzische Golf en gebouwd is door Damen Shipyards in Burgum.

Spreekt vanzelf dat Meindert alle onderdelen tot in de kleinste details zelf maakt van blikjes, stukjes fietsband, schroefjes, moertjes, onderdeeltjes van ballpoints en stukjes hout.

“Stelen mag niet” volgens Meindert, maar het stelen van de show wel en dat doet hij zeker met zijn kunstwerken.