Pascalle Graafsma wint brugklasstartpakket Dockinga

dokkum - Het begint al traditie te worden, de jaarlijkse uitreiking van het brugklasstartpakket van het Dockinga College in Dokkum.

De afgelopen drie jaar zijn er uitreikingen geweest op basisscholen in Niawier, Wâlterswâld en Damwâld. Dit jaar viel Pascalle Graafsma, leerling van CBS de Bron te Dokkum in de prijzen.

Geen kijkdozenactie dit jaar, na drie jaar was het tijd voor iets anders. Leerlingen van klas 3 hadden in de les een product bedacht om op de markt te zetten met behulp van marketingstrategieën. Natuurlijk mag bij zo’n opdracht een mooie reclameposter niet ontbreken. Een eis van de opdracht was dat het product en de reclamecampagne geschikt was voor de doelgroep 10 tot 14-jarigen. Aangezien de docente economie, mevrouw Reitsma niet meer tot die doelgroep behoort, kon ze wel wat hulp gebruiken bij de beoordeling.

Tijdens de open dag van de sector havo/vwo van het Dockinga College heeft ze dan ook de hulp ingeschakeld van groep-8-leerlingen uit de regio. Deze leerlingen hebben in het economielokaal de verschillende posters goed bestudeerd en enkele vragen beantwoord. Als bedankje maakten al deze leerlingen kans op het winnen van het brugklasstartpakket bestaande uit onder andere rekenmachine, passer, potloden, geodriehoek, markeerstiften, LO-shirt en schriften. Pascalle had aangegeven op haar formulier dat ze misschien wel verband/gipsmeester wil worden. Dus geen gewoon lint maar een strik van verband om haar pakket...