Surhuisterveen zaterdag opnieuw decor van ‘rijdend motormuseum’

Surhuisterveen - Motorrijders van de Veteraan Motoren Club (VMC) vanuit het hele land komen aanstaande zaterdag - 7 juli - weer naar Surhuisterveen. Op het programma staat het jaarlijkse oldtimerevenement.

Ook Classic-motoren uit de regio met een bouwjaar tot 1970 verschijnen aan de start. Inschrijving hiervoor is nog mogelijk op zaterdagochtend tot 10.00 uur.

De plaatselijke oldtimermotorvereniging Fan Antike Motorfreonen organiseert voor de 29ste keer haar jaarlijkse terugkerende sterrit. Het terrein bij de Feanster molen aan Koartwâld - te bereiken vanaf de Dalweg - is ook dit jaar de uitvalsbasis voor het oldtimerevenement.

Om 10.50 uur is de start voor de eerste van de twee deelritten met een totale lengte van tachtig kilometer. De speaker geeft weer alle mogelijke technische en historische informatie over de verschillende aanwezige  merken en typen motoren. Het is gebruikelijk dat er wel twintig verschillende motormerken aanwezig zijn. Bijna tachtig procent daarvan bestaat inmiddels al niet meer. Vandaar de kreet ‘rijdend motormuseum’. 

Het organiseren van deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren vanuit Surhuisterveen. Meer informatie hierover is zaterdag te verkrijgen. Al met al reden genoeg om zaterdagmorgen even een kijkje te nemen, aldus de organisatie van het evenement.

De dagindeling is als volgt: 10.15 uur opstelling motoren; vanaf 10.50 uur start met uitgebreide uitleg door de speaker; 12.05 uur terugkomst van rit 1; 13.05 uur start rit 2; 14.15 uur terugkomst rit 2; prijsuitreiking: 15.30 uur.