Organisatie klaar voor de 20ste Olde Wierdenloop en derde Olde Wierden Wandeltocht

Opende - Zaterdag 7 juli staat de Olde Wierdenloop weer op de lopersagenda. Het evenement wordt dit jaar voor de 20ste keer georganiseerd. Start en finish zijn wederom bij Sporthal De Veste in Opende.

Wat ooit begon als een hardloopwedstrijd van voetbalvereniging Opende is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een evenement, waar elk jaar tussen de 350 en 400 deelnemers starten. De wedstrijdlopen gaan door het aantrekkelijke dorp Opende en zijn prachtige natuurlijke omgeving.

Er zijn ook dit jaar weer vier afstanden om aan deel te nemen: De kidsrun van 1 km, de 6.3 km, de 10.3 km en de halve marathon (21,1 km). In 2018 is er voor de derde maal een wandeltocht aan het evenement toegevoegd. Deze zal gaan over een afstand van circa 10 km.

Vele vrijwilligers en sponsoren

De organisatie leunt op vele vrijwilligers. Deze zijn afgelopen donderdag weer geïnstrueerd over hun taak op 7 juli. Van de verkeersregelaars, de opbouwploeg, voorrijders, de EHBO, tot aan de inschrijvers. Iedereen is benodigd. Voorzitter William Ytsma: ,,Je merkt dat de Olde Wierdenloop ieder jaar opnieuw leeft in het dorp. Als je ziet hoeveel vrijwilligers er klaar staan om ons te helpen, dan neem ik mijn petje daarvoor af.”

Dat geldt ook voor het grote aantal sponsoren van het evenement. ,,Zonder hun inbreng zou de loop niet gewaarborgd zijn in zijn huidige vorm: met tijdsregistratie en alle professionaliteit die de Olde Wierdenloop uitstraalt.”

Inschrijving voor het evenement kan nog op de dag zelf. Voor meer informatie rondom de wedstrijdlopen, de wandeltocht en de starttijden: www.oldewierdenloop.nl

Parkeren tijdens de Olde Wierdenloop en Wandeltocht

Voor deelnemers en het publiek geldt dat op zaterdag 7 juli het sportpark de Olde Wierden  aan de Verbindingsweg alleen via de Kaleweg te bereiken is. De toegang via de Provinciale weg is afgesloten in verband met de wedstrijdloop.