Sport- en Dansschool SDM Nederlands kampioen streetdance

Rotterdam - Sport- en Dansschool SDM uit Marum was zondag 24 juni met meerdere teams en duo’s vertegenwoordigd bij de finale van Dutch Gymnastics The Finals – NK Street- & Demodance in Ahoy Rotterdam.

Namens SDM namen tien teams en drie duo’s deel aan het NK in Rotterdam. Deze teams en duo’s plaatsten zich hiervoor door in de voorrondes voldoende punten te halen.

In de categorie Streetdance tot en met tien jaar Beginner behaalde Future Crew de eerste plaats en werd daarmee dus Nederlands kampioen. 

Lil Smash had zich als team geplaatst voor de categorie Streetdance tot en met tien jaar Intermediate. In deze categorie zijn de regels strenger en het niveau nog weer hoger. Ook het andere team van SDM Boost had zich geplaatst voor deze finale. Na een geweldig optreden wist Lil Smash zich te knokken naar een dik verdiende eerste prijs. Lil Smash werd hierdoor Nederlands kampioen. Boost behaalde een welverdiende tweede plaats.

Het duo Lotte (Twijzelerheide) en Jildau ( Surhuisterveen) - categorie tot en met tien jaar Beginner - en Nathan en Chayenne (categorie tot en met dertien jaar Beginner) timmeren op Landelijk niveau goed aan de weg. Beide duo’s zetten een ijzersterk optreden neer en wisten hiermee een beker mee naar huis te nemen. Duo Lotte en Jildau behaalde een derde prijs en het duo Nathan en Chayenne behaalde in hun categorie een tweede prijs.

Ook de andere teams en duo’s kwamen goed voor de dag tijdens de finale’s. Kyra & Maud vierde (duo tot en met tien jaar Beginner), SDM Flame vierde en Rage vijfde (tot en met dertien jaar Intermediate), Iconic derde (veertien tot en met zeventien jaar Beginner), St8ment vijfde en Bstrong zesde (veertien tot en met zeventien jaar Intermediate), Unit derde (achttien+ Beginner) en tenslotte Take It zesde (Intermediate).