PWC Buitenpost organiseert Amficup

Buitenpost - Zwemvereniging PWC uit Buitenpost hield afgelopen weekeinde de jaarlijkse Amficup-zwemwedstrijd.

Voor deze wedstrijd werden, naast PWC, nog drie verenigingen uitgenodigd: Avéna uit Joure, De Granaet uit Dokkum en De Wetterwille uit Burgum. Elke vereniging vaardigde 25 zwemmers af.

Gestreden werd om de vele medailles die de zwemmers per afstand konden behalen. PWC wist de beker dit jaar helaas niet opnieuw te winnen. Avéna werd met 50 punten de winnaar, gevolgd door PWC met 48 punten, De Granaet met 41 en Wetterwille met 26 punten.

Er werden wel veel pr’s gezwommen. De medailles werden binnengehaald door Hidde Bruins Slot (derde op 25 school en derde op 25 vrij), Aletta Leijendekker (eerste op 50 vrij en eerste op 50 school), Renske Driessen (derde op 50 school), Roan Altena (tweede op 50 rug en eerste op 100 wissel), Niek van der Meulen (derde op 50 rug en derde op 100 wissel), Wilco Driessen (eerste op 25 vrij), Margreet Bosch (eerste op 50 rug), Lisanne Broersma (derde op 50 rug), Axel Jorn Veenstra (tweede op 50 rug) en Cédric van der Veen (tweede op 100 wissel).

Bij de estafette wist de ploeg van Kyra, Cédric, Margreet en Roan de tweede plek op 4x50 vrij te behalen. Op dezelfde afstand was er een derde prijs voor de ploeg van Lisanne, Niek, Renske en Axel Jorn. Op de 4x25 vrij wist de ploeg van Sylke, Hidde, Naenke Brecht en Wilco de eerste prijs te behalen. Al met al keek PWC terug op een geslaagd toernooi.