Goud op NK Microteam Springen

dokkum - Maar liefst negen teams van Turn- en Gymsport Dokkum sprongen zondag mee naar de hoogste eer tijdens het Nederlands Kampioenschap Microteam.

Met een team van maximaal vijf springers voerden de deelnemers drie series uit op airtrack met drie springsters en drie sprongen op minitrampoline (pegasus) dit alles ondersteund door muziek met een pittig tempo.

Het senioren C team Nynke Swart, Marieke de Beer en Sanne en Wietske Stuivenvolt wist hier het goud te bemachtigen. Groot was de verassing toen ook het brons mee ging naar Dokkum en wel door Lianne Reitsma, Jaqeuline Osinga, Lieneke Hansma en Rosanne Bouma

Het senioren B team Suzanne de Beer, Loren Goldverdingen, Evelyn Bakker, Swany de Haan en Shirien Elbakry veroverde met hun series waaronder drie mooie tsukahara’s op pegasus het zilver.

De junioren B met Sarah van der Meulen, Tessa de Graaf, Doutzen Schilstra, Chayenne Bosch en Jenny Lynn Kootstra mochten het podium te betreden voor een bronzen beker. Het jeugd B team wist eveneens brons te veroveren met Welmoed van der Bij, Flore Postma, Fenna Hoekstra, Dané Koenen en Thirza Scherjon.

De junioren C en jeugd C teams hebben een mooie wedstrijd gesprongen maar kwamen niet in aanmerking voor een podiumplaats.