Tweemaal goud voor WSBF op NK in Rotterdam

Rotterdam - Afgelopen weekeinde werd in Ahoy Rotterdam voor meerdere disciplines het wedstrijdseizoen afgesloten met het Nederlands kampioenschap.

Bij de C- en B lijn hadden zich vijf teams van WSBF zich geplaatst voor deze finales. Het mix-pair Yannick van der Veen en Eva van Sluijs wist met een prachtige uitvoering bij beide oefeningen het goud te behalen. Eveneens was er goud voor het C-juniorentrio Femke Kooistra, Annieck Wiersema en Alida Lindeboom. Dit trio behaalde een dusdanig hoge score op hun tempo-oefening, zodat hun na beide oefeningen het goud mee naar Surhuisterveen werd genomen.

Bij de C-duo’s werden Elina Sipma en Lieke Bos vierde en hun clubgenoten Chaluna van der Elst en Jiska Batema behaalden een vijfde plaats.

In de middag was het de beurt aan het B-trio Klarissa van der Veen, Alledina van der Merk en Marrit Heegstra. Na zwaarbevochten plaatsingswedstrijden wisten ze zich toch te plaatsen voor de finale. Met een zesde plaats liet dit trio zien dat ze thuishoort op dit hoge niveau.

De A- pupillentrio’s van WSBF kwamen op de zondagochtend in actie. Het trio Hannah Westhof, Inge Stienstra en Xiao Mei Harms werd in een zwaar deelnemersveld vijfde en het trio Irna van der Heide, Femke Pander en Kim Zuur behaalde een zevende plek.

Namens Adonis Drachten, dat eveneens op het NK aanwezig was, won Ilse Hoeksma (Harkema) een zilveren medaille. 

Zij leverde deze uitstekende prestatie met haar clubgenoten Marjolein de Haan en Maureen de Wit in de categorie C-lijntrio.

Linda Winkelman (Opeinde) eindigde met Nanda en Remke Huisman op een vierde plek bij de A-senioren trio’s.

Bij de A-pupillenduo’s legden Aimee Olthof (Opende) en Amerins Venema (Harkema) beslag op de vijfde plaats.