SC Cambuur komt 11 juli naar Kootstertille

KOOTSTERTILLE - Sportclub Kootstertille is woensdag 11 juli gastheer van SC Cambuur waar de Leeuwarders het zullen opnemen tegen een team samengesteld uit spelers van verenigingen uit de directe omgeving van Kootstertille.

Met een enkele onderbreking is SC Cambuur al vanaf het jaar 2000 te gast bij SC Kootstertille en betekent de editie van 2018 de 18e ontmoeting die de Leeuwarders in Kootstertille afwerken. Na het tussentijds aantrekken van trainer/coach René Hake, wist SC Cambuur het afgelopen seizoen via een sterke eindspurt de nacompetitie voor promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen. Na het eerste duel uit bij FC Dordrecht leek na de 4-1 overwinning de tweede ronde slechts een formaliteit. Met 1-0 voorsprong in het thuisduel kon de champagne alvast worden ontkurkt maar kwam men toch nog van een koude kermis thuis. FC Dordrecht wist de 4-1 achterstand helemaal weg te poetsen en zou, pas na de verlenging en strafschoppen SC Cambuur in mineur achterlaten. De schok in Leeuwarden was groot en de kater duurde lang.

Voor het nieuwe seizoen hebben sommige transfers alweer plaatsgevonden. Danny van Haaren en Darren Rosheuvel vertrekken naar Telstar en Furdjel Narsingh maakt zijn opwachting bij eredivisionist De Graafschap. De contracten van Mark de Vries en Martijn Barto werden niet verlengd. Technisch manager Foeke Booy heeft bepaald niet stilgezeten want zo wist hij de 21 jarige Letse middenvelder Andrejs Ciganiks van Schalke 04 te strikken; doelman Xavier Mous die zijn opleiding bij Ajax genoot komt over van FC Oss, de Franse middenvelder Robin Maulan(21) die bij FC Bordeaux onder contract stond komt naar Leeuwarden, de 21 jarige middenvelder Julian Calor verruilt Vitesse voor SC Cambuur en de 23 jarige verdediger Robert van Koesveld komt over van sc Heerenveen. Tot aan de start van de competitie, vrijdag 17 augustus met de uitwedstrijd tegen NEC, zullen dit vaste niet de laatste transfers voor de Leeuwarders zijn.

Regioteam

Regioteam Kootstertille start haar voorbereiding op zaterdag 30 juni en zal na de eerste trainingsweek op zaterdag 7 juli in Kootstertille een oefenduel spelen tegen een nog samen te stellen gelegenheidsteam ook bestaande uit spelers van verenigingen uit de regio, aanvang 14.00 uur. Regioteam Kootstertille, gecoacht door SC Kootstertille trainer Jan van Dijk en Atze van der Wijk uit Drogeham, hoopt haar selectie deze week definitief te kunnen maken. De selectie bestaat voorlopig uit Chris Hoeksma(Harkema Opeinde), Anko Uiterdijk(FVC), Hessel Koonstra(Bergum), Auke Tobias Hoekstra en Benjamin Zondervan(Kollum), Kees de Vries(SC Cambuur), Johannes van der Meulen en Patrick Huizinga(SC Twijzel) en Jilles Bosma(WTOC). Organisator SC Kootstertille wordt vertegenwoordigd door Heine Hiemstra, Douwe Hoekstra, Pieter Hoekstra, Aize Storm, Tom van der Veen en Gerbrand Waaksma.

De wedstrijd regioteam Kootstertille - SC Cambuur wordt gespeeld op sportpark De Tille en begint om 19.00 uur.