Egbert Jan Pool Fries kampioen Shinkyokushin Karate

HALLUM Egbert Jan Pool (18) en Brigitte Breur (11) van Karatevereniging Iryoku uit Leeuwarden/Stiens zijn op zondag 24 juni gekroond tot dubbel Fries kampioen Shinkyokushin Karate. Beide pupillen pakten in Sporthal De Drait in Drachten de titel op de onderdelen kata (loopvormen) en kumite (vrije gevecht). Clubgenoot Mark de Boer (8) veroverde bij kumite een vijfde gouden plak voor Iryoku. In totaal werd door Iryoku elf medailles in de wacht gesleept.

Kata

Egbert Jan Pool uit Hallum pakte overtuigend de winst op het onderdeel kata in de categorie 18 jaar en ouder. In de categorie voor 11-jarige karateka’s wist clubgenoot Finn Utzon (11) uit Rinsumageest tot de finale door te dringen. Hij greep met een vierde plek net naast het eremetaal. Verder was er een derde plek voor Zofia Pool (12) uit Hallum in de groep 12/13 jaar.

Kumite

Later op de dag was op het onderdeel kumite wederom niemand opgewassen tegen Egbert Jan Pool. Pool moest het uiteindelijk opnemen tegen de plaatselijke favoriet. Zijn enorme offensief aan stoten en schoppen leverde hem in de reguliere tijd geen punten op. In de verlenging kwamen de twee eveneens niet tot scoren, maar Pool had overduidelijk het beste van het spel en alle vijf scheidsrechters wezen hem aan als winnaar.

Eigen foto