Feanster Kelvin de Ruiter gaat voor goud bij NK Sterkste Man

Surhuisterveen - Kelvin de Ruiter uit Surhuisterveen wil bij het NK Sterkste Man zijn prestatie van vorig jaar overtreffen. Bij het NK 2017 werd De Ruiter derde. Dit keer gaat hij voor de hoogste trede op het podium.

De wedstrijd om de Sterkste Man van Nederland staat voor komende zaterdag - 30 juni - op het programma. De titelstrijd vindt plaats in het Limburgse Schinveld, de thuishaven van de huidige titelhouder Alex Moonen. Ook de nummer van twee van de editie 2017 - Enzo Tauro - woont in het Nederlands-Duitse grensgebied.

In totaal strijden in Schinveld twaalf sterke mannen om het nationale kampioenschap. Kelvin de Ruiter alias De Vliegende Hollander doet voor de achtste keer mee aan de titelstrijd.

De Ruiter (30 is zeer gebrand om drievoudig kampioen Alex Moonen te onttronen. De Feanster zal al zijn krachten in de strijd gooien om in het Limburgse land de eerste plaats te veroveren.

De Vliegende Hollander traint elke avond en is ook bezig met het realiseren van zijn eigen sportschool Big Boss Gym in Harkema. Deze sportschool is volgens De Ruiter uniek omdat er ook onderdelen voor de sterkste man/vrouw te trainen zijn.

Kelvin de Ruiter is als jongen van negentien jaar begonnen met deze extreme sport. Daarvoor deed hij aan voetbal, kickboksen en touwtrekken. Inmiddels heeft De Ruiter vele titels op zijn naam staan. In het afgelopen jaar werd hij wereldkampioen truckpull en sterkste man van Friesland.