Terrastest Het Booze Wijf: Fijne plek voor gezelschap met kinderen

LAUWERSOOG - Deze zomer bezoekt Johanna Kommerie iedere week een ander terras in de regio, waarbij ze vertelt over de locatie, de omgeving en ontmoetingen op het terras. Deze week: Het Booze Wijf in Lauwersoog.

De schaarse zonnestralen de afgelopen week maakten dat ik op een wat ongelukkig tijdstip op een terras neerstreek. Dinsdagmiddag, even na enen, is wellicht niet het beste moment om een eerlijk oordeel te kunnen vellen over de sfeer op een terras. Desondanks is het goed vertoeven op het terras bij Het Booze Wijf in Lauwersoog. Op een plekje in de luwte is het zelfs te warm. Snel zoek ik een plekje op waar het iets meer waait.

Vandaag kies ik voor ijs. Vanille-ijs met slagroom en karamelsaus. Het is er misschien wat een vreemd tijdstip voor, maar aangezien het op de lunchkaart staat doet niemand er moeilijk over. Het ijs smaakt precies zoals het hoort te smaken en de hoeveelheid slagroom is fantastisch. Ik kom vaker bij Het Booze Wijf, en uit ervaring durf ik te zeggen dat eigenlijk alles wat je hier bestelt gewoon goed is. Niet extreem bijzonder, maar wel gewoon goed.

Vanaf het terras heb ik een goed uitzicht over zowel de museumhaven als de grote speeltuin. Vanuit een bus wordt een groep kinderen losgelaten in de speeltuin. Er wordt druk gesprongen op het grote springkussen, met water gespeeld en met zand gesjouwd.

Bij de museumhaven heeft een groep collega’s een teamuitje. Ze volgen een workshop schilderen, waarbij het thema ‘luchten’ is gekozen. Er wordt driftig geschilderd en ondanks dat er met name amateurs aan het werk zijn worden er in korte tijd mooie resultaten op het doek neergezet. Het is leuk om te zien hoe enthousiast iedereen is.

Op het terras praat ik nog even met een opa en oma uit Groningen, die samen met hun twee kleinkinderen wat komen drinken. “Wij komen hier wel vaker. Vanuit Groningen ben je hier zo. Je hebt hier alles om je te kunnen vermaken met kinderen. Eerst even wat lekkers, daarna de speeltuin in of als het weer slecht is binnen spelen in de apenkooi. Wij vermaken ons hier altijd prima en de kinderen ook.”

Ze slaan de spijker op de kop. Het Booze Wijf is een fijne plek voor als je met kinderen op pad gaat, omdat je er áltijd terecht kunt. Letterlijk, want de zaak is 365 dagen per jaar geopend. Het maakt daarbij niet uit met wat voor gezelschap je bent, ontspannen lukt er altijd. Weer of geen weer. Bijkomend voordeel is het uitzicht over de speeltuin. De speeltuin is net ver genoeg van het terras verwijderd om je niks aan te hoeven trekken van het lawaai van spelende kinderen, maar dichtbij genoeg om overzicht te kunnen houden.

Sfeer: 8

Eten & drinken: 7,5

Bediening: 7,5