Nieuw kunstgrasveld voor voetbalvereniging Rottevalle

Rottevalle - Deze week wordt met groot materieel de toplaag van het  kunstgrasveld van de voetbalvereniging Rottevalle verwijderd.

Na iets meer dan tien jaar intensief gebruik voor zowel trainingen als wedstrijden, raakte het veld steeds meer aan slijtage onderhevig. Bovendien was het oude kunstgrasveld nog ingestrooid met het zogenaamde rubbergranulaat van vermalen autobanden. Nog steeds is de discussie over de gezondheidsrisico´s van dit materiaal niet geluwd.

Rottevalle is dan ook heel gelukkig met het besluit van de gemeente Smallingerland om het nieuwe veld niet weer te laten instrooien met rubbergranulaat, maar met kunststofballetjes. Bijkomend voordeel is dat deze leverbaar zijn in dezelfde groene kleur en dus een veel betere uitstraling hebben dan het zwarte granulaat. Ruim voor het begin van het nieuwe seizoen wordt het kunstgrasveld opgeleverd.

Verder investeert Rottevalle in een nieuwe materialenberging, die na de zomerstop waarschijnlijk ook klaar is voor gebruik. Hiermee komt er een einde aan de te krappe ruimte voor alle materialen waarover de voetbalvereniging beschikt.

Ten slotte wil Rottevalle ook nog werken aan een energiezuinige toekomst, door de huidige veldverlichting te vervangen door de armaturen te vervangen door led˗verlichting. Deze verlichting is niet alleen zuiniger en duurzamer maar geeft ook een veel beter licht.